Tapen

pZeer dankbaar is de tape techniek van bijvoorbeeld een verstuikte enkel.
Door partiële immobilisatie van een enkelbanden verrekking, bent u direct weer in staat om pijnvrij te kunnen belasten tijdens staan en lopen en te functioneren in het dagelijks leven.
Ook kan ik belasting beperkende maatregelen toepassen. Hierbij valt te denken aan een hakverhoging na een zweepslag of een pijnlijke en geirriteerde achillespees. Deze belasting beperking ontlast het geblesseerde weefsel,zodat je pijnvrij kunt functioneren in dagelijkse activiteiten.

In mijn praktijk beschik ik ook over hexilite kunsthars. Door hexilite te verwarmen, kan ik het materiaal perfect vervormen en modelleren om een individueel maatwerk spalkje aan te passen. Hiermee kan ik een thermoplastische spalk maken, om bijvoorbeeld een verstuikte duim of pols te immobiliseren.

Zodanig dat het gekwetste gewricht beschermd wordt, terwijl je toch nog je hand en vingers in functionele zin kunt blijven gebruiken.
Ook is het mogeljk om voor alle gewrichten een maatwerk brace aan te meten.
Dit ter ondersteuning en bescherming tijdens werk- of sportbelasting.
In mijn praktijk beschik ik tevens over lendengordels en halskragen, ter belasting vermindering en bescherming van een acute rug of nekblessure.
Zo’n tijdelijke belasting beperkende maatregel is een dankbaar hulpmiddel bij actueel aanwezige pijnklachten.
Zo blijf je binnen de belastbaarheid, bevorder je het herstel en kun je toch nog blijven functioneren.