SPORT-REVALIDATIE en REVALIDATIE NA OPERATIES

pAls sport- en revalidatie therapeut zorg ik voor informeren en adviseren en geef ik u uitleg, voorlichting, begeleiding en behandeling met een mix van alle benodigde competenties.
Dit geldt zowel voor hestel na blessures, als na opname of operaties.
Ik behandel cliënten die na operatie, ziekte of blessure aan het werk willen deelnemen en/of hun sportbeoefening willen hervatten en/of in activiteiten van het dagelijks leven willen functioneren.
In de praktijk zie ik ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals senioren en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.


Veelvoorkomende klachten waarmee mensen naar de sportfysio gaan, zijn blessures aan rug, bekken, heup, knie, enkel, schouder, elleboog en pols. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar het kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

p
Indien nodig kunnen ook tape technieken , spalkjes en braces worden toegepast
(en aangemeten worden voor individueel maatwerk).

Om de kracht, conditie, coördinatie en uithoudingsvermogen te vergroten kan uiteraard gebruik gemaakt worden van pully oefenapparatuur, krachttoestel training en cardio fitness zoals fietsergometer, roei- en crosstrainer.

Indien uw fysieke mogelijkheden dit toelaten, zal ik altijd met u proberen om terug te keren naar het nivo van voor uw klachten episode.